-θέση διαφήμισης 3-

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι η Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος θα γινόταν το πιο νεανικό, σύγχρονο αλλά και άνετο στέκι των νέων; 

Και όμως είναι γεγονός! Γιατί, νύχτα και μέρα, μόνοι ή με παρέα, μαθητές, φοιτητές, ερευνητές, αναγνώστες κάθε ηλικίας συναντώνται στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος για εργασία, μελέτη, αναζήτηση, συγκέντρωση.

Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις της ΕΒΕ στο ΚΠΙΣΝ υποδέχονται ήδη τη νέα γενιά αναγνωστών, η οποία με τη σειρά της θα υποδεχτεί τη γραπτή πνευματική κληρονομιά του Ελληνισμού προς αξιοποίηση, σύνθεση και εξέλιξη. Το ίδρυμα θέλει να δώσει την ευκαιρία σε νέα παιδιά να πειραματιστούν, να τους εξασφαλίσει το περιβάλλον που θα φιλοξενήσει τις προσπάθειές τους μέχρι να φτάσουν στο σημείο που κάποιος θα τους προσέξει, θα τους δώσει δουλειά κ.ο.κ. Στο ισόγειο της βιβλιοθήκης προσφέρεται ένας χώρος όπου μπορεί κανείς να ηχογραφήσει μουσική, ένα recording studio. Σκοπός είναι, να δίνεται σε ερασιτεχνικές μουσικές μπάντες. Επίσης, έχουν φτιαχτεί χώροι σεμιναρίων για 3-D printing και για πολλές άλλες εκπαιδευτικές δράσεις, για όλες τις ηλικίες.

No more articles